sábado, 28 de abril de 2007

Les meves competències audiovisuals

Cada vegada més me n’adone de la importància de l’ús de les TIC i la comunicació audiovisual en educació infantil. Però per a introduir-les i ensenyar-les a l’alumnat és absolutament necessari que nosaltres, les mestres, les coneguem. No podem deixar de banda alguna cosa tan essencial com és l’entorn en el que ens desenvolupem.

Quan més reflexione i llig al voltant d’aquest tema en articles, llibres... sóc més conscient del buit d’informació i l’absència de competències que tenim els docents.
Després de llegir les competències de l’article proposat, considere que de totes les que nombra en conec algunes:

-Saber escanejar imatges
-Usar les funcions d’un programari de retoc digital d’imatges digitals. Fer dibuixos.
Obrir i tancar l’aplicació. Desar i recuperar el treball. Imprimir
-Conèixer les tècniques que configuren el llenguatge del còmic

Però desconec unes altres com podem ser:

-Conèixer i utilitzar les funcions de les càmeres: enfocament i diafragma manual. Fades i altres efectes digitals elementals de les videocàmeres
-Realitzar exercicis de trucatge de les imatges per entendre com es pot manipular la representació de la realitat
-Ser capaç de produir imatges fixes utilitzant diferents enquadraments

Estic capacitada per utilitzar amb prou fluidesa l’ordinador i els seus programes, càmeres fotogràfiques, DVD, vídeo, mòbils ; però reconec que de tots els aparells de música que sorgeixen i milloren cada dia, en conec molt poc. Estic ben assabentada de que part imprescindible de la formació del professorat es renovar-se dia a dia, sense quedar-se enrere, si el que volem és que els xiquets tampoc ho facen.

No hay comentarios: